Tidigare projekt

Det smartaste vi gjort

Ett liv kan vara kaotiskt, lite oplanerat och faktiskt bli inget alls. Man kan känna att någon annan går i ens skor, tar semester och bor på hotell. Ibland uppskattar man de små ögonblicken och tar sig ett bad i vårt vackra land. Man kan också vara den som går hem sist från en fest eller samåker med några vänner till jobbet.

En febrig semester med hemlängtan och smaken för den där söta man har hemma, gör att det kan bli en helt annan värld man säger hej till. Kaoset kan återkomma men bara som ett undantag, och att dansa på en grav eller skriva brev kan faktiskt vara det smartaste man gjort.

Texten ovan är i princip titlarna på låtarna i föreställningen Det smartaste vi gjort omvandlat till prosa. Den här gången gjorde vi ett par varv i livets karusell med hjälp av Bo Kaspers fantastiska texter och musik.

Det här var ett projekt som tog nästan två år att arbeta fram och där hela kören engagerade sig i val av musik, regi, dans och planering. Av 40 utvalda låtar blev det till slut 24 kvar. Lagom många för en föreställning. Flertalet av låtarna arrangerade av Tore och några av körmedlemmarna. Vi kontaktade även Bo Kasper och kollade så att det var OK att arra och framföra deras sånger på vårt sätt.

Våren 2011 påbörjade vi regiarbetet. Fyra av körmedlemmarna gjorde ett utkast och vi tog hjälp av Luisa Denward för att finslipa detaljerna och senare Per Anders Gustafsson för att koreografera danser.

Det blev fyra föreställningar månadsskiftet feb-mars 2012. Publiktrycket fick oss att göra flera extraföreställningar och året därpå blev vi dessutom inbjudna till Göteborgs Stads program Livslust på Norra Hisingen.

martin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *